[singlepic id=125 w=200 h=200 float=left]Kulturhuset Kåken, Göteborg, Sweden – 13 april 19.00

A Big Lime with musicians from Soca Rebels together with Rapso Rebel aka Bro. Shortman from Network Riddum Band, Trinidad. Calypso, Soca and Rapso and the sound of the steel pan. Put on your dancing shoes!

Lime är en citrusfrukt… men… på Trinidad och Tobago, längst söderut i den karibiska kedjan av öar, är lime också en aktivitet, ett tillstånd, en känsla. När man är med goda vänner, när dagens plikter är avklarade, när man tar i…gen sig med polarna nere på gathörnet och, som vi Göteborgare säger, tjôtar lite. Big Lime är ett litet band av tajta musiker som tillsammans med Rapso Rebel bjuder på en stor musikalisk lime med ljudet av bensinfat och riktig Mer…calypso, soca och rapso. Så, kära vänner, kom ner till Kåken “and lime with us”… Big Lime.

Rapso Rebel från Trinidad & Tobago är en pionjär inom rapso musiken som utvecklades på 70-talet i Trinidad. Med bandet Network Riddum Band fick han tillsammans med Brother Resistance en världshit med låten “Dancing Shoes”.

Big Lime är en mindre variant av Soca Rebels som sedan 90-talet har spritt soca och calypso. Bandet har haft flera samarbeten med artister från Trinidad och släppt flera album på det karibiska ö-riket.

Entré 80:-