[singlepic id=128 w=200 float=left]Musikens Hus, Göteborg, Sweden – 21 april 2012, kl. 20.00 – 02:00

CRAZY – en av Karibiens största soca/calypso-stjärnor – gästar Göteborg och Musikens Hus den 21 april.

Crazy var en centralfigur vid den världskända – galna– karnevalen på Trinidad & Tobago som just avslutats för året.
Nu kommer han hit för en minikarneval tillsammans med 20-årsjubilerande göteborgsbandet SOCA REBELS och Rapso Rebel, också han från socan och calypsons hemland Trinidad & Tobago.

Soca Rebels har under två decennier spelat soca-musikens heta rytmer på festivaler och klubbar i Sverige och Karibien, legat på Trinidad & Tobagos hitlistor och samarbetat med artister därifrån och släppt ett flertal album.

Rapso Rebel (Brother Shortman) är en pionjär inom rapso musiken som utvecklades på 70-talet i Trinidad. Med bandet Network Riddum Band fick han tillsammans med Brother Resistance en världshit med låten Dancing Shoes.

CRAZY, Edwin Ayoung, är en tvättäkta calypsonian, karibisk trubadur som med dubbeltydiga texter gisslar makten och publiken och inte sällan lockar till skratt.
Med 40 år som artist är han känd som The Loveable Lunatic som levererar allt från lugn calypso till vild partymusik med låtar som Paul Your Mother Come, Cold Sweat, Dis Is How och världshiten Nani Wine.

Förband är Big Lime som ger kvällen ett stänk av Trinidad & Tobagos starka och välljudande steelbandstradition. En tradition med djupa rötter i landets kulturella och sociala historia.

När det inte spelas musik från scenen drar DJ kollektivet Soca Revolution Sound System loss med hårdsvängande soca.

Pris 150 kr Åldersgräns 18. Meny och bar. På stora scen.
Insläpp 20:00 Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13, Göteborg
Förköp: www.pusterviksbiljetter.com